Clubul sportiv

Sub Sfântul Acoperământ al Maicii Domnului, a fost înființat și funcționează din luna februarie a anului 2014, cu Binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh DANIEL, o secție de sport și una de creație pentru copii, “Clubul Sportiv Parohial Ștefan cel Mare și Sfânt”, cu rezultate deosebite în campionatele naționale, dar și în competițiile internaționale. În cadrul Clubului sunt asistați aproximativ 150 de copii.

Clubul nostru parohial creşte şi educa prin sport, fiind mai aproape de Dumnezeu, copii valoroşi, talente care în alte condiţii ar rămâne nedescoperite din cauza greutăţilor cu care se confruntă încă de la începutul vieţii. Greutăţile materiale, lipsa unuia din părinţi, problemele de sănătate ale părinţilor nu i-au împiedicat să aibă rezultate bune atât la rugby cât şi la şcoală.

 

Sprijin la nevoie

Aceşti copii au găsit la noi sprijinul de care aveau nevoie pentru a înţelege că viaţa nu se opreşte acolo unde încep necazurile. Rezultatele obţinute dovedesc acest lucru.

Cu ajutorul lui Dumnezeu care a lucrat prin oameni cu suflet mare am reuşit să întindem o mănă acestor copii care ştiu că au un sprijin în noi şi un punct de plecare în viaţă.

Cu sponsorizarea doamnei Alina Gabriela, patroana unei rețele de restaurante, cu ajutorul mănăstirilor Caraiman, Râmeț, Cozia și Turnu care au primit copiii în cantonament, cu ajutorul Protoieriei Sector 6 București care a asigurat micul dejun și prânzul pentru copii, cu taberele de vară organizate la Mangalia, s-a putut obține performață.

Performață

Secţiunea de Rugby a clubului nostru a început sa aibă rezultate. Trecând peste toate problemele de ordin material, deplasându-se la concursuri şi antrenamente, de multe ori, cu mijloace proprii, s-a ajuns de la participarea la diverse concursuri locale, la Campionatul National de Rugby în 7 Feminin dar și la competiții internaționale. Trei fete, crescute în acest club, convocate la lotul naţional, și patru băieți convocați la lotul U16, de două ori locul III la Campionatul Naţional, sunt rezultate care vorbesc de la sine.

Un nou început

Pentru anul competițional 2019-2020, în vederea selectării unei noi generații de jucători, clubul nostru sportiv a desfășurat acțiuni de preselecție la casele de copii din Berceni, Buzău și Râmnicu Sărat. Copii care vor fi selecționați, vor fi inscriși la clubul nostru începând cu data de 1 august 2019.

Cu sprijinul domnului Ing. Socol Gheorghe, Primar al Comunei Dragomirești și al domnului Ing. Chisa Adrian, Directorul Liceului Vintilă Brătianu, precum și al întregului colectiv de profesori ai acestui liceu, noii membri ai clubului vor avea asigurate cazarea, masa și, nu în ultimul rând, școala.

E nevoie de ajutor și în continuare

Pentru a putea continua avem nevoie de ajutor. Daca vreți sa faceți parte din viitorul acestor copii, puteți contribui la efortul nostru făcând donații în contul RO66RNCB0069148740080001 deschis la banca BCR.

Share This